Bud Holloway blev stor hjälte med sina tre mål.
Bud Holloway blev stor hjälte med sina tre mål. - Foto: SCANPIX SWEDEN
2 av 5
Rögle hängde inte med när Skellefteå drog upp tempot. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Efter 15.32 i första perioden fick Rögle iväg sitt första skott på mål.
3 av 5
Efter 15.32 i första perioden fick Rögle iväg sitt första skott på mål. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Skellefteå förnedrade Rögle – gjorde fem mål på åtta minuter

Skellefteå dominerade hemma mot Rögle och vann med 6-0. Rögle fick endast iväg fyra skott under de två första perioderna. "Helt bedrövligt".

1-2 Dennis Rasmussen (46)

Noterbart är att Växjö fortfarande inte gjort mål i powerplay, trots över 50 försök.

Linköping-Frölunda 4-0

Mattias Weinhandl (4)
Pär Arlbrandt (27)
Johannes Salmonsson (33)
Pär Arlbrandt (41)

SKELLEFTEÅ. Vi var många som levde i tron att ett lag inte kan bli mer utspelat än Sverige blev i första halvleken mot Tyskland. Men efter att ha sett Elitseriens 14:e omgång mellan Skellefteå och Rögle finns det skäl att byta åsikt.

Det tog 15 minuter för Rögle att skjuta sitt första skott på mål. Det var i själva verket en dumpning från mittzon och skottstatistikern förde sannolikt in det i böckerna av rent medlidande.

Fem mål på åtta minuter

I den andra perioden fortsatte Skellefteå att pressa och efter fem minuter fick man utdelning. Oscar Möller smällde in 1-0 efter pass från Tomas Skogs. 22 sekunder senare kom 2-0 genom Bud Holloway efter fint förarbete av Melker Karlsson

Rögle tog timeout, men fem minuter senare gjorde Bud Holloway sitt andra mål för kvällen. Och bara två minuter efteråt utökade Tomas Skogs till 4-0. Minuten senare gjorde Bud Holloway sitt tredje och Skellefteås femte mål på åtta minuter och 5-0 var ett faktum.

"Spelade ut oss fullständigt"

Skottstatistiken i andra perioden fastställdes till utklassningssiffrorna 25-1.

– Skellefteå spelade ut oss fullständigt. Helt bedrövligt, sade Rögles Jakob Johansson till C More i periodpausen, och fortsatte:

– Vi får gå in och snacka oss samman lite. Jag vet inte om vi ska hämta lite inspiration från fotbollslandslaget här. Vi ska ut och göra en bra sista period, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Johansson

Men någon ny bragd blev det inte. Matchen spelades av i ett lugnare tempo. Rögle kom dock till några avslut och förbättrade den närmast generande skottstatistiken, men man lyckades aldrig få hål på Markus Svensson.

Skottstatistiken? 45-19.