Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så drabbas ditt lag av snökaoset

Elitserien i Ishockey
1 av 5

Elitserietränarna Kenta Johansson, Anders Forsberg, Dan Tangnes, Kenny Jönsson och Ulf Samuelsson trotsar snön för att spela match.

Montage Scanpix/Bildbyrån

Ishockey
2 av 5

Modo tvingas åka buss ner.

Carl Sandin / BILDBYRÅN

Svenska högstaligan i Ishockey
3 av 5

Bud Holloways Skellefteå behöver inte åka långt för bortamatchen mot Luleå.

Carl Sandin / BILDBYRÅN

Frölunda HC
4 av 5

Kenta Johanssons Frölunda åker buss till Växjö och hoppas att väglaget är med dem.

Bildbyrån / Carl Sandin

Rögle BK
5 av 5

Kenny Jönssons Rögle hoppas att det går att landa på Arlanda.

Bildbyrån / NILS JAKOBSSON

Sport | 05/12/2012 17:06

Snökaoset ställer till det för elitserielagen som ska åka på bortamatcher under torsdagen. Modo skulle ha flugit till Linköping – men tvingas nu åka 72 mil i buss.

ÖRNSKÖLDSVIK/ÄNGELHOLM. Snökaoset har lamslagit delar av landet. Medan de flesta svenskar söker skydd inomhus tvingas elitserielagen ge sig ut på vägarna. Modo spelar bortamatch mot Linköping på torsdagen och hade tänkt flyga ner – men den planen gick i stöpet.

– Nej, det blev inställt så vi sätter oss på bussen nu. Det är väldigt svårt att komma härifrån med flyg, så alternativen var inte så många. Vi åker nu så får vi se hur långt vi kommer, säger tränaren Ulf Samuelsson till Nyheter24.

Tror du truppen påverkas av att matchförberedelserna ändras?

– Vi hade hunnit tränat och drar nu, så vi får se hur det går. Det är sånt som händer när det är dåligt väder. Det är bara att göra det bästa av situationen.

"Hoppas Arlanda är öppet"

Även Rögle hade planerat att flyga till sin bortamatch mot Brynäs. Nu är det osäkert hur laget ska ta sig till Gävle i morgon.

– Vi skulle ha chartat ett plan, men eftersom vi inte kan landa i Gävle får vi flyga reguljärt till Arlanda och åka buss därifrån. Men frågan är om man kan landa på Arlanda. Vi får se vad som händer och om Arlanda är landningsbart, säger tränaren Dan Tangnes till Nyheter24.

Rögle har haft en tung höst och är i stort behov av poäng. Tangnes hoppas att laget ska slippa åka buss en längre sträcka.

– Vi har fått indikationer på att Arlanda ska vara öppet, men det är inget vi kan styra över. Vi kan inte sätta oss i buss nu, åka hem till Ängelholm på fredag och så är det match igen på lördag. Vi måste få humana möjligheter att ladda upp för match.

Kanske går elitserielagen samma öde till mötes som dansbandet Elisa's som tvingades ställa in en spelning på grund av snökaoset: