Slagsmål när DIF och SSK spelade lika

Djurgården och Södertälje spelade oavgjort, 3-3, i bottenmötet på Hovet sedan SSK:s Linus Klasen kvitterat i tredje perioden.

Djurgården och Södertälje spelade oavgjort, 3-3, i bottenmötet på Hovet. SSK:s Linus Klasen kvitterade till 3-3 i tredje perioden och förlängningsperioden blev mållös.

Men stämningen var laddad och i andra perioden, då DIF ledde med 2-1, rök lagen ihop i ett stort slagsmål. Bland annat deltog lagens stjärnor - Djurgårdens Fredrik Bremberg och SSK:s Per Hallin.

Fredrik Bremberg har inte varit så här arg sedan 1979, sade expertkommentatorn Arto Blomsten i Canal Plus.

Hemmalaget var aningen bättre på att undvika utvisningsbåset och var mer effektivt i numerärt överläge. Djurgården gjorde två av sina mål med fler spelare på isen. Två av Södertäljes mål släpptes in mellan benskydden på Stefan Ridderwall.