Linköping stänger av åtta personer

Kastade in smällare när laget spelade mot Rögle i Ängelholm.


Linköping stänger av åtta personer efter diskussioner med supporterpolisen i Linköping och supporterklubben White Lions. Det var under matchen mot Rögle i Ängelholm som delar av Linköpingsklacken kastade in smällare på isen. Matchstarten fördröjdes med en halvtimme. Nu blir det en rekord i antal avstängningar.

– Jag tror det är rekord för ett enskilt tillfälle, tyvärr ett mycket tråkigt rekord. Vi tar fullständigt avstånd från uppförandet av dessa personer under den aktuella matchen och både vi och White Lions beklagar att ett fåtal personer förstörde hockeyfesten för alla andra i arenan, inklusive tillresta supportrar från Linköping, säger Anders Mäki, informationsansvarig och vice klubbdirektör i Linköpings Hockey Club på klubbens hemsida.

Trots åskådarnas beteende menar Linköping att delar av händelsen var Rögles fel.

– Vi hävdar fortfarande att arrangören hade brister i säkerhetsarrangemanget och att vissa delar av händelserna hade kunnat undvikas. Men tyvärr kan man trots detta inte bete sig hur som helst även om man anser sig provocerad och därför blir det åtgärder i form av avstängningar även där, säger LHC:s säkerhetsansvarige Tommy Fredriksson, som själv var på plats i Ängelholm.

Fem av de åtta stängs av till och med 1 februari och tre för resten av säsongen. Mathcen mellan Rögle och Linköping slutade 5-5 efter förlängning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!