Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4257
reaktioner idag

K1-stjärnan Martin Holm begick självmord

Den svenske thaiboxarstjärnan hittades hängd i ett bostadsområde.

Den svenska kampsportscenen har skakats av ett tragiskt dödsfall. I går hittades den 32-årige svenske K1-stjärnan Martin Holm död i närheten av sitt hem. Holm hade begått självmord och hittades med en snara runt halsen mitt i ett bostadsområde i Täby.

Den förre världsmästaren hade under flera år besvärats av psykiska problem och hade vid flera tillfällen sökt efter psykvård utan att få hjälp. I september 2005 stal han en bil och åkte rakt in i Slottets vägg med den enkla förklaringen att han var förälskad i kronprinssesan Victoria. Efter händelsen fick Holm vård men trots det fortsatte depressionen.

Holm hade en lång och framgångsrik karriär som thaiboxare och var en av Sveriges allra största. Han var under en lång tid en av K1:s största stjärnor och fightades mot bland andra Ernesto Hoost, Ray Sefo, Michael McDonald och Glaube Feitosa. Med sitt ansikte på asiatiska samlarkort och med ett slutgiltigt facit på 60-9, varav 43 av vinsterna vanns genom knockout, ansågs han som en av den svenska kampsportsscenens största stjärnor.

2004 drog Holm sig tillbaka från sporten för att fokusera sig på sin familj och sin nyfödde son.

Martin Holm blev 32 år gammal.

Lite som David mot Goliat?

Holm vs. Jokii Obi

Holm sänker Feitosa

Skrivet av:

Mer:

Mördande fotbollsspelaren frisläppt