Saúl Basilio Coco-Bassey Oubiña

Defender, Las Palmas
Ålder: 24 år
Längd: 187cm
Vikt: 86kg
Saúl Basilio Coco-Bassey Oubiña (född 9 februari 1999), mer känd som Saúl Coco, är en professionell fotbollsspelare som spelar för La Liga-klubben Las Palmas. Han är främst en mittback men kan också spela som defensiv mittfältare. Född och uppvuxen i Spanien med en far från Ekvatorialguinea och en spansk mor, är han även medlem i Ekvatorialguineas landslag.

Saúl Coco är en ung och lovande fotbollsspelare som har gjort sig ett namn i La Liga. Han är en mångsidig spelare som kan spela på flera positioner, vilket gör honom värdefull för sitt lag. Trots sin unga ålder har han redan visat prov på sin talang och potential.

Saúl Coco har en intressant bakgrund med en blandning av spanska och ekvatorialguineanska rötter. Detta har gett honom möjlighet att representera både Spanien och Ekvatorialguinea på internationell nivå. Han har valt att spela för Ekvatorialguineas landslag och har blivit en viktig spelare för dem.

Med sin ungdom och talang har Saúl Coco en lovande framtid inom fotbollen. Han har redan uppnått mycket i sin karriär och har potentialen att bli en av de bästa spelarna i sin position. Med sin förmåga att spela på olika positioner och hans tekniska skicklighet är han en spelare att hålla ögonen på i framtiden.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik

La Liga

2023/24 - Las Palmas 25 1 0 5 1 6.65

Copa del Rey

2023/24 - Las Palmas 1 0 0 0 0

World Cup - Qualification Africa

2023/25 - Equatorial Guinea 2 0 0 0 0

Africa Cup of Nations

2024 - Equatorial Guinea 4 0 0 0 0 6.72