Maduka Emilio Okoye

Goalkeeper, Udinese
Ålder: 24 år
Längd: 197cm
Vikt: 94kg
Maduka Emilio Okoye är en professionell fotbollsspelare som spelar som målvakt för Serie A-klubben Udinese. Han föddes den 28 augusti 1999 i Tyskland och spelar för Nigerias landslag.

Okoye började sin fotbollskarriär i Tyskland och spelade för olika ungdomslag innan han gick med i Fortuna Düsseldorf 2017. Han gjorde sin professionella debut för klubben i Bundesliga 2019.

Efter att ha imponerat med sina prestationer i Fortuna Düsseldorf väckte Okoye intresse från flera klubbar runt om i Europa. I juli 2020 skrev han på för Udinese och blev därmed den första nigerianska målvakten att spela i Serie A.

Okoye har också representerat Nigerias landslag på internationell nivå. Han debuterade för landslaget i en vänskapsmatch mot Brasilien i oktober 2019.

Med sin imponerande längd och atletiska förmåga har Okoye visat sig vara en pålitlig målvakt. Han har snabbt etablerat sig som en viktig spelare för både Udinese och Nigerias landslag.

Okoye har potentialen att bli en av de bästa målvakterna i världen och hans framtid ser mycket lovande ut. Med sin unga ålder och talang har han fortfarande mycket att erbjuda och vi kan förvänta oss att se mer av honom i framtiden.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik