Yuri Lodygin

Goalkeeper, Panathinaikos
Ålder: 33 år
Längd: 187cm
Vikt: 83kg
Yuri Vladimirovich Lodygin är en rysk professionell fotbollsspelare som spelar som målvakt för Super League-klubben Panathinaikos. Han föddes den 26 maj 1990. Trots att han har representerat Rysslands landslag på seniornivå har han tidigare representerat Grekland på ungdomsnivå.

Yuri Lodygin är en erfaren målvakt som har spelat för flera klubbar under sin karriär. Han började sin professionella karriär i Ryssland och spelade för klubbar som Zenit St. Petersburg och FK Rostov. Under sin tid i Zenit St. Petersburg vann han flera titlar, inklusive den ryska Premier League och UEFA Europa League.

Lodygin har också representerat både Ryssland och Grekland på landslagsnivå. Han spelade för Greklands ungdomslag innan han bestämde sig för att representera Ryssland på seniornivå. Han debuterade för Rysslands landslag 2014 och har sedan dess spelat i flera internationella turneringar, inklusive EM 2016.

Som målvakt är Lodygin känd för sin reflexer och sin förmåga att göra viktiga räddningar. Han är också en bra organisatör på planen och har förmågan att kommunicera effektivt med sitt försvar. Hans närvaro i målet ger stabilitet och trygghet för sitt lag.

Lodygin har nu fortsatt sin karriär i Grekland och spelar för Panathinaikos. Han har blivit en viktig del av laget och har bidragit till deras framgångar i Super League. Med sin erfarenhet och skicklighet fortsätter han att vara en pålitlig målvakt och en tillgång för sitt lag.

Sammanfattningsvis är Yuri Lodygin en framstående rysk fotbollsspelare som har representerat både Ryssland och Grekland på landslagsnivå. Han är en skicklig målvakt och en viktig del av Panathinaikos. Med sin erfarenhet och talang fortsätter han att göra framsteg i sin karriär och bidra till sitt lags framgångar.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik

Super League 1

2023/24 - Panathinaikos 0 0 0 0 0

UEFA Champions League

2023 - Panathinaikos 0 0 0 0 0