Eirik Asante Gayi

Defender, IK Brage
Ålder: 22 år
Längd: 0cm
Vikt: 0kg
Eirik Asante Gayi (född 23 januari 2001) är en norsk fotbollsspelare som spelar som mittfältare för Brage.
Han spelade ungdoms- och seniorfotboll för Eidanger IL innan han gick med i Odds juniorlag. I maj 2020 skrev han på ett 1,5-årskontrakt med Odds A-lag. Han gjorde sin Eliteserien-debut i december 2020 mot Molde.

Eirik Asante Gayi är en ung norsk fotbollsspelare som har gjort en lovande start på sin karriär. Han började spela fotboll för Eidanger IL och fortsatte sedan till Odds juniorlag. I maj 2020 fick han chansen att gå med i Odds A-lag och skrev på ett kontrakt som sträcker sig över 1,5 år. Det visar på förtroende från klubben och tränarna för hans talang och potential.

I december 2020 fick Eirik Asante Gayi möjligheten att göra sin debut i Eliteserien, den högsta fotbollsligan i Norge, mot Molde. Det är en betydelsefull milstolpe i hans karriär och visar att han har vad som krävs för att konkurrera på den högsta nivån i norsk fotboll.

Som mittfältare har Eirik Asante Gayi en viktig roll på planen. Han är ansvarig för att både försvara och attackera, och hans tekniska färdigheter och spelförståelse gör honom till en värdefull spelare för sitt lag. Med sin unga ålder och potential har han en spännande framtid framför sig och kan förväntas göra ännu större framsteg i sin karriär.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik