Oliver Robert McBurnie

Attacker, Sheffield Utd
Ålder: 27 år
Längd: 188cm
Vikt: 79kg
Oliver Robert McBurnie är en professionell fotbollsspelare som spelar som anfallare för Premier League-klubben Sheffield United och det skotska landslaget. Efter att ha spelat ungdomsfotboll för Leeds United började McBurnie sin karriär med Bradford City och tillbringade två låneperioder hos Chester. Han skrev senare på för Swansea City och lånades ut till Newport County, Bristol Rovers och Barnsley.
Född i England till skotska föräldrar representerar han Skottland på internationell nivå och gjorde sin seniordebut i mars 2018.

Oliver Robert McBurnie är en framstående fotbollsspelare som har spelat för flera klubbar under sin karriär. Han började sin professionella resa med Bradford City efter att ha spelat ungdomsfotboll för Leeds United. Under sin tid med Bradford City lånades han ut till Chester för att få mer speltid och erfarenhet. Efter att ha imponerat under sina låneperioder fick han chansen att spela för Swansea City. Han fortsatte att utvecklas som spelare genom att lånas ut till Newport County, Bristol Rovers och Barnsley. McBurnie har visat sin talang och förmåga som anfallare och har nu etablerat sig som en viktig spelare för Sheffield United i Premier League.
På internationell nivå representerar McBurnie Skottland, trots att han är född i England. Han gjorde sin debut för det skotska landslaget i mars 2018 och har sedan dess fortsatt att spela för dem. McBurnie är en spelare med stor potential och har en lovande framtid både på klubbnivå och i landslaget.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik

Premier League

2023/24 - Sheffield Utd 21 6 3 5 2 6.97

League Cup

2023 - Sheffield Utd 1 0 0 0 0 6.70

FA Cup

2023 - Sheffield Utd 1 0 0 0 0 6.70