Pelly Ruddock Mpanzu

Midfielder, Luton
Ålder: 29 år
Längd: 175cm
Vikt: 63kg
Pelly Ruddock Mpanzu är en professionell fotbollsspelare som spelar som central mittfältare för Premier League-klubben Luton Town. Trots att han är född i England spelar han för det kongolesiska landslaget. Han är den första fotbollsspelaren som har klättrat från de lägre divisionerna i engelsk fotboll till Premier League med samma klubb, efter att ha spelat för Luton sedan 2013.

Pelly Ruddock Mpanzu är en framstående fotbollsspelare som har uppnått en imponerande bedrift genom att ta sig från de lägre divisionerna i engelsk fotboll till Premier League med Luton Town. Han är född i England men har valt att representera DR Kongos landslag. Det är ovanligt att en spelare stannar i samma klubb under hela sin karriär, men Mpanzu har varit trogen mot Luton sedan 2013.

Hans framgångsrika resa visar på hans talang och uthållighet. Att klättra från de lägre divisionerna till Premier League är en svår bedrift som kräver hårt arbete och dedikation. Mpanzu har visat att det är möjligt att nå framgång även om man inte kommer från en stor klubb eller har spelat i de högsta divisionerna från början.

Mpanzu är en viktig spelare för både Luton Town och det kongolesiska landslaget. Som central mittfältare bidrar han med både defensiva och offensiva kvaliteter. Hans spelstil och teknik har gjort honom till en populär spelare bland fansen.

Pelly Ruddock Mpanzus framgångsrika karriär och hans resa från non-league fotboll till Premier League är en inspirerande historia. Han är ett exempel på att hårt arbete och beslutsamhet kan leda till framgång, oavsett vilken bakgrund man kommer ifrån.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik

Africa Cup of Nations

2024 - Congo DR 0 0 0 0 0

Premier League

2023/24 - Luton 26 0 0 1 0 6.43

League Cup

2023 - Luton 2 0 0 0 0 6.85

FA Cup

2023 - Luton 3 0 0 0 0 6.70