Benjamin Mbunga Kimpioka

Attacker, AIK Stockholm
Ålder: 23 år
Längd: 183cm
Vikt: 73kg
Benjamin Mbunga Kimpioka (född 21 februari 2000) är en svensk professionell fotbollsspelare som spelar som anfallare för svenska klubben AIK. Han kan spela både som yttermittfältare och anfallare.

Benjamin Mbunga Kimpioka är en ung och lovande fotbollsspelare från Sverige. Han föddes den 21 februari 2000 och har redan gjort sig ett namn inom fotbollsvärlden. Han spelar för närvarande som anfallare för AIK, en av de mest framstående fotbollsklubbarna i Sverige.

Kimpioka är en mångsidig spelare som kan spela både som yttermittfältare och anfallare. Hans snabbhet och tekniska färdigheter gör honom till en farlig spelare på planen. Han har visat prov på sin talang genom att göra viktiga mål och bidra till lagets framgång.

Som en ung spelare har Kimpioka potential att utvecklas och bli ännu bättre. Han har redan imponerat med sin prestation och har potential att bli en framstående spelare i framtiden. Med sin ungdom och talang har han en lovande karriär framför sig.

Kimpioka är en spelare att hålla ögonen på i svensk fotboll. Med sin förmåga att spela på olika positioner och bidra till lagets framgång, kan han bli en viktig tillgång för både AIK och det svenska landslaget.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik

UEFA U21 Championship - Qualification

2023/24 - Sweden U21 0 0 0 0 0

Allsvenskan

2024 - AIK Stockholm 0 0 0 0 0