Gabriel Jeremiah Adedayo Osho

Defender, Luton
Ålder: 25 år
Längd: 185cm
Vikt: 0kg
Gabriel Jeremiah Adedayo Osho är en engelsk professionell fotbollsspelare som föddes den 14 augusti 1998. Han spelar antingen som försvarare eller mittfältare för Luton Town.

Gabriel Osho är en ung och lovande fotbollsspelare som har gjort sig ett namn inom engelsk fotboll. Han började sin karriär i Reading FC:s ungdomsakademi och gjorde sin professionella debut för klubben 2017. Efter att ha imponerat med sin talang och prestationer blev han utlånad till Aldershot Town för att få mer speltid och erfarenhet.

Under sin tid i Aldershot Town visade Osho upp sin förmåga som både försvarare och mittfältare. Han var en viktig del av laget och bidrog till deras framgångar under säsongen. Hans imponerande spel och starka närvaro på planen gjorde att han snabbt blev en favorit bland fansen.

Efter sin utlåning till Aldershot Town återvände Osho till Reading FC och fortsatte att utvecklas som spelare. Hans talang och potential uppmärksammades av Luton Town, och han skrev på för klubben 2020. Sedan dess har han fortsatt att imponera med sin teknik, snabbhet och förmåga att läsa spelet.

Gabriel Osho är en allsidig spelare som kan spela på flera positioner. Han är stark i luftdueller, har bra bollkontroll och är en pålitlig försvarare. Han har också visat prov på sin förmåga att bidra i anfallsspelet genom att göra mål och ge assist.

Med sin unga ålder och potential har Gabriel Osho en lovande framtid framför sig. Han har redan visat att han har vad som krävs för att lyckas på högsta nivå och med fortsatt utveckling kan han bli en nyckelspelare för både Luton Town och eventuellt det engelska landslaget.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik

Premier League

2023/24 - Luton 19 2 0 3 0 6.85

League Cup

2023 - Luton 0 0 0 0 0

FA Cup

2023 - Luton 2 0 0 0 0 7.70