Sory Kaba

Attacker, Las Palmas
Ålder: 28 år
Längd: 191cm
Vikt: 80kg
Sory Kaba är en professionell fotbollsspelare från Guinea, född den 28 juli 1995. Han spelar som anfallare för La Liga-klubben Las Palmas och det guineanska landslaget.

Sory Kaba är en ung och lovande fotbollsspelare som har gjort sig ett namn både på klubbnivå och internationellt. Han började sin karriär i Guinea och spelade för flera inhemska klubbar innan han fick chansen att spela utomlands.

År 2018 flyttade Kaba till spanska klubben Elche CF, där han imponerade med sin snabbhet, teknik och målsinne. Hans prestationer gjorde att han väckte intresse från andra klubbar, och 2020 skrev han på för Las Palmas i La Liga.

Kaba har även representerat sitt hemland i det guineanska landslaget. Han har deltagit i flera internationella turneringar och har visat sin förmåga att göra mål och skapa farliga målchanser.

Med sin ungdom och talang har Sory Kaba potentialen att bli en framstående fotbollsspelare i framtiden. Hans snabbhet, teknik och målsinne gör honom till en farlig anfallare som kan hota motståndarnas försvar.

Genom att spela för Las Palmas i La Liga får Kaba möjligheten att utvecklas och visa upp sin talang på en hög nivå. Med rätt träning och erfarenhet kan han bli en viktig spelare för både klubben och det guineanska landslaget.

Sammanfattningsvis är Sory Kaba en lovande fotbollsspelare från Guinea som har potentialen att bli en framstående anfallare. Med sin snabbhet, teknik och målsinne har han imponerat både på klubbnivå och internationellt. Genom att spela för Las Palmas i La Liga får han möjligheten att fortsätta utvecklas och visa upp sin talang.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik

La Liga

2023/24 - Las Palmas 16 1 1 2 0 6.53

Superliga

2023/24 - FC Midtjylland 4 0 0 1 0 6.60

Copa del Rey

2023/24 - Las Palmas 3 1 0 0 0

UEFA Europa Conference League

2023 - FC Midtjylland 4 1 1 0 0 6.83