Ismaïla Sarr

Attacker, Marseille
Ålder: 25 år
Längd: 185cm
Vikt: 76kg
Ismaïla Sarr är en senegalesisk professionell fotbollsspelare som spelar som yttermittfältare för Ligue 1-klubben Marseille och det senegalesiska landslaget. Han föddes den 25 februari 1998.

Ismaïla Sarr är en ung och talangfull fotbollsspelare från Senegal. Han har gjort sig ett namn inom fotbollsvärlden genom sin snabbhet, teknik och förmåga att göra mål. Sarr började sin professionella karriär i Metz, där han imponerade med sin spelstil och bidrog till lagets framgångar. Hans prestationer väckte uppmärksamhet från större klubbar och 2017 skrev han på för Rennes i Ligue 1.

Under sin tid i Rennes fortsatte Sarr att visa sin talang och utvecklades till en av lagets viktigaste spelare. Han bidrog till att Rennes nådde finalen i Coupe de France 2019, där de vann mot Paris Saint-Germain. Sarrs framgångar på klubbnivå ledde även till att han blev en del av det senegalesiska landslaget.

Sarr har representerat Senegal i flera internationella turneringar, inklusive Afrikanska mästerskapet. Hans snabbhet och teknik har gjort honom till en farlig spelare för motståndarna och han har bidragit med mål och assist för sitt landslag.

I augusti 2021 skrev Sarr på för Marseille, en av de mest framstående klubbarna i Ligue 1. Övergången markerade en ny fas i hans karriär och förväntningarna på honom är höga. Med sin talang och potential har Sarr möjlighet att bli en av de bästa spelarna i sin position.

Ismaïla Sarr är en spännande spelare att följa och det blir intressant att se hur han fortsätter att utvecklas både på klubbnivå och i landslaget. Med sin snabbhet, teknik och målsinne har han potentialen att bli en av Senegals största fotbollsstjärnor.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik