Gastón Rodrigo Pereiro López

Attacker, Cagliari
Ålder: 28 år
Längd: 188cm
Vikt: 76kg
Gastón Rodrigo Pereiro López är en uruguayansk professionell fotbollsspelare som spelar som offensiv mittfältare för den italienska Serie A-klubben Cagliari och det uruguayanska landslaget. Han föddes den 11 juni 1995.

Pereiro började sin professionella karriär i den uruguayanska klubben Nacional, där han spelade mellan 2014 och 2016. Under sin tid där vann han flera titlar, inklusive två uruguayanska mästerskap. Hans imponerande prestationer på planen väckte intresse från utländska klubbar, och 2016 skrev han på för den nederländska klubben PSV Eindhoven.

I PSV Eindhoven fortsatte Pereiro att visa sin talang och bidrog till att klubben vann Eredivisie-titeln under säsongen 2017-2018. Han gjorde också betydande framsteg i Europa League och hjälpte PSV att nå åttondelsfinalen under säsongen 2015-2016.

På landslagsnivå har Pereiro representerat Uruguay sedan 2015. Han har deltagit i flera stora turneringar, inklusive Copa América och FIFA World Cup. Hans tekniska färdigheter och kreativitet har gjort honom till en viktig spelare i det uruguayanska landslaget.

Pereiro anslöt sig till Cagliari i januari 2020 och har fortsatt att visa sin förmåga på den italienska scenen. Med sin snabbhet, skicklighet och målsinne har han blivit en viktig del av Cagliaris anfallsspel.

Sammanfattningsvis är Gastón Rodrigo Pereiro López en begåvad uruguayansk fotbollsspelare som har gjort ett namn för sig själv både på klubbnivå och i landslaget. Med sin teknik och målsinne fortsätter han att vara en viktig spelare för både Cagliari och Uruguay.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik