Filip Mladenović

Defender, Panathinaikos
Ålder: 28 år
Längd: 181cm
Vikt: 69kg
Filip Mladenović är en serbisk professionell fotbollsspelare som spelar som vänsterback för Super League Greece-klubben Panathinaikos och det serbiska landslaget. Han föddes den 15 augusti 1991.

Filip Mladenović är en erfaren spelare som har representerat flera klubbar under sin karriär. Han började sin professionella karriär i den serbiska klubben Red Star Belgrade, där han spelade mellan 2009 och 2013. Under sin tid där vann han flera nationella titlar, inklusive två serbiska mästerskap och en serbisk cup.

Efter sin tid i Red Star Belgrade spelade Mladenović för flera utländska klubbar, inklusive spanska klubben Getafe CF och turkiska klubben Bursaspor. Han gjorde även ett kortare inhopp i den ryska klubben Terek Grozny.

Sedan 2019 spelar Mladenović för Panathinaikos i Grekland. Han har blivit en viktig spelare för klubben och har bidragit till deras framgångar i Super League Greece.

Mladenović har även representerat det serbiska landslaget på internationell nivå. Han har deltagit i flera kvalifikationsturneringar och har spelat i flera viktiga matcher för sitt land. Hans defensiva färdigheter och förmåga att bidra i anfallet har gjort honom till en värdefull spelare för det serbiska landslaget.

Sammanfattningsvis är Filip Mladenović en framstående serbisk fotbollsspelare som har haft en framgångsrik karriär både på klubbnivå och i landslaget. Hans talang och bidrag till Panathinaikos och det serbiska landslaget har gjort honom till en respekterad spelare inom fotbollsvärlden.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik

Super League 1

2023/24 - Panathinaikos 2 0 0 1 0 7.50

UEFA Champions League

2023 - Panathinaikos 2 0 0 0 0 6.95

Euro Championship - Qualification

2023 - Serbia 4 0 3 1 0 7.47