Luca Mazzitelli

Midfielder, Frosinone
Ålder: 28 år
Längd: 184cm
Vikt: 76kg
Luca Mazzitelli är en italiensk professionell fotbollsspelare som föddes den 15 november 1995. Han spelar som central mittfältare och är även lagkapten för Serie A-klubben Frosinone.

Luca Mazzitelli är en ung och lovande fotbollsspelare som har gjort sig ett namn inom den italienska fotbollsvärlden. Han började sin karriär i ungdomslaget i Atalanta och gjorde sin professionella debut för klubben 2014. Under sin tid i Atalanta imponerade Mazzitelli med sin teknik, spelförståelse och förmåga att kontrollera spelet från mittfältet.

Efter att ha tillbringat några säsonger i Atalanta blev Mazzitelli utlånad till Genoa under säsongen 2018-2019. Trots att han inte fick så mycket speltid under sin tid i Genoa, visade han ändå upp sin talang och potential när han fick chansen att spela.

Inför säsongen 2019-2020 skrev Mazzitelli på för Frosinone och blev även utnämnd till lagkapten. Han har sedan dess varit en viktig spelare för klubben och har bidragit med sitt ledarskap och sina fotbollsfärdigheter på planen.

Luca Mazzitelli är känd för sin förmåga att distribuera bollen och skapa målchanser för sitt lag. Han är en skicklig passningsspelare och har en god överblick över spelet. Dessutom är han en stark och aggressiv mittfältare som inte är rädd för att ta närkamper och vinna boll.

Med sin unga ålder och potential har Luca Mazzitelli en lovande framtid inom fotbollen. Han har redan visat att han kan prestera på högsta nivå och med fortsatt utveckling kan han bli en av de bästa mittfältarna i Italien.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik

Serie A

2023/24 - Frosinone 27 5 0 5 1 7.01

Coppa Italia

2023 - Frosinone 3 0 0 0 0 6.40