Diego Kochen

Goalkeeper, Barcelona
Ålder: 17 år
Längd: 188cm
Vikt: 0kg
Diego Kochen är en amerikansk professionell fotbollsspelare som spelar som målvakt för Barcelona. Den 17-åriga spelaren föddes den 19 mars 2006 i Miami, Florida. Han har peruansk och venezuelansk härkomst.
Kochen anslöt sig till Barcelonas ungdomssystem i juli 2019. Han blev uttagen till Champions League-laget den här säsongen. Han blev nominerad till U.S. Soccers Young Player of the Year-priset 2022 efter att ha spelat i fem av åtta möjliga matcher för U-17-laget.
Kochen blev målvakt av en slump när han placerades i målet vid 8 års ålder eftersom en sjuk lagkamrat inte dök upp till en match.
Kochen är för närvarande borta från spel i cirka två månader på grund av en ryggskada.

Diego Kochen är en lovande ung fotbollsspelare från USA som har gjort sig ett namn som målvakt för Barcelona. Trots sin unga ålder har han redan imponerat med sin skicklighet och har blivit nominerad till U.S. Soccers Young Player of the Year-pris. Kochen har en intressant bakgrund med peruansk och venezuelansk härkomst, vilket ger honom en unik kulturell identitet. Hans resa som målvakt började av en slump när han fick hoppa in som ersättare för en sjuk lagkamrat. Tyvärr är Kochen för närvarande skadad och kommer att vara borta från spel i några månader. Men med sin talang och beslutsamhet kommer han förmodligen att återhämta sig och fortsätta att göra framsteg i sin fotbollskarriär.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik