Tiago Manuel Dias Correia

Attacker, Rayo Vallecano
Ålder: 33 år
Längd: 190cm
Vikt: 83kg
Tiago Manuel Dias Correia, även känd under smeknamnet Bebé, är en professionell fotbollsspelare som spelar som yttermittfältare för den spanska La Liga-klubben Rayo Vallecano. Han har också spelat som offensiv mittfältare. Bebé har tidigare representerat Portugal på U21-nivå och spelar nu för Kap Verdes landslag på seniornivå.

Bebé blev övergiven av sina föräldrar vid ung ålder och växte upp på ett hemlöstboende nära Lissabon. Han började sin fotbollskarriär som amatör i Loures innan han gick med i Estrela da Amadora år 2009. Ett år senare blev han värvad av Vitória de Guimarães men överfördes nästan omedelbart till Manchester United för en summa på cirka 7 miljoner pund, trots att tränaren Alex Ferguson erkände att han aldrig hade sett Bebé spela.

Eftersom han inte kunde göra något större intryck på Manchester Uniteds A-lag, tillbringade han tid på lån hos turkiska Beşiktaş och återvände sedan till Portugal för att spela för Rio Ave och Paços de Ferreira innan han permanent gick med i Benfica i juli 2014. Efter lån till spanska Córdoba och Rayo Vallecano, gick han med i Eibar i juli 2016. Han återvände till Rayo Vallecano i januari 2018 för ännu ett lån. I augusti 2018 gick han över till Rayo permanent. Han hade även ett lån hos Zaragoza under säsongen 2022-2023.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik