Alessandro Di Pardo

Defender, Cagliari
Ålder: 24 år
Längd: 182cm
Vikt: 76kg
Alessandro Di Pardo är en italiensk professionell fotbollsspelare född den 18 juli 1999. Han spelar antingen som högerback eller mittfältare för Serie A-klubben Cagliari, på lån från Juventus.

Alessandro Di Pardo är en ung och lovande fotbollsspelare från Italien. Han föddes den 18 juli 1999 och har redan gjort sig ett namn inom fotbollsvärlden. Han spelar för närvarande för Serie A-klubben Cagliari, där han antingen spelar som högerback eller mittfältare.

Di Pardo är en produkt av Juventus ungdomsakademi och har utvecklats till en skicklig spelare med stor potential. Han har visat sin förmåga att vara en pålitlig försvarare och en kreativ mittfältare under sin tid på planen.

För närvarande är Di Pardo utlånad till Cagliari från Juventus. Detta ger honom möjlighet att få mer speltid och erfarenhet på högsta nivå. Genom att spela regelbundet i Serie A kan han fortsätta att utvecklas och förbättra sina färdigheter.

Med sin unga ålder och talang har Di Pardo potentialen att bli en framstående spelare inom italiensk fotboll. Hans tekniska förmåga och taktiska medvetenhet gör honom till en värdefull tillgång för både Cagliari och Juventus.

Det återstår att se hur Di Pardos karriär kommer att utvecklas, men med rätt inställning och fortsatt hårt arbete kan han nå stora framgångar både på klubbnivå och i landslaget.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik

Serie A

2023/24 - Cagliari 13 0 0 0 0 6.38

Coppa Italia

2023 - Cagliari 3 1 0 1 0 6.60