Shon Zalman Weissman

Attacker, Granada CF
Ålder: 27 år
Längd: 174cm
Vikt: 72kg
Shon Zalman Weissman är en israelisk professionell fotbollsspelare som spelar som forward för den spanska La Liga-klubben Granada och det israeliska landslaget. Han föddes den 14 februari 1996 och är också känd som Sean Weissman på engelska.

Weissman började sin karriär i Maccabi Haifas akademi och gjorde sin debut för klubbens seniorlag år 2014. Han tillbringade sedan tre säsonger på lån hos israeliska klubbar som Hapoel Acre, Maccabi Netanya och Ironi Kiryat Shmona. Under sin tid i Maccabi Netanya hade han en särskilt framgångsrik säsong, vilket ledde till att klubben blev befordrad till den israeliska Premier League.

Under säsongen 2019-2020 spelade Weissman för den österrikiska klubben Wolfsberger AC och blev klubbens första målskytt i en europeisk tävling. Han blev också den österrikiska Bundesliga-säsongens skyttekung med 30 mål på 31 matcher.

Weissman har tidigare spelat för Israels ungdomslandslag från U17-nivå. Han gjorde sin debut för det israeliska seniorlandslaget i september 2019.

Sammanfattningsvis är Shon Zalman Weissman en framstående israelisk fotbollsspelare som har haft framgång både på klubbnivå och i landslaget. Han har visat sin målfarlighet och talang genom att vara en av de främsta målskyttarna i den österrikiska Bundesliga-säsongen.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik