Alexander Schlager

Goalkeeper, Red Bull Salzburg
Ålder: 27 år
Längd: 184cm
Vikt: 77kg
Alexander Schlager (född 1 februari 1996) är en österrikisk professionell fotbollsspelare som spelar som målvakt för österrikiska Bundesliga-klubben Red Bull Salzburg och det österrikiska landslaget.

Alexander Schlager är en ung och lovande fotbollsspelare från Österrike. Han föddes den 1 februari 1996 och har gjort sig ett namn som en pålitlig målvakt. För närvarande spelar han för Red Bull Salzburg i den österrikiska Bundesliga och representerar även sitt land i det österrikiska landslaget.

Schlager har visat sin talang och skicklighet på fotbollsplanen och har blivit en viktig del av sitt klubblag. Han har utvecklat sin förmåga att rädda skott och hantera situationer under press. Hans närvaro i målet ger stabilitet och trygghet för hans lagkamrater.

Förutom att spela för sitt klubblag har Schlager också haft äran att representera sitt land i internationella sammanhang. Han har blivit en del av det österrikiska landslaget och har mött utmaningar och konkurrens från andra nationer.

Schlager är fortfarande ung och har en lovande framtid framför sig. Med sin talang och dedikation har han potentialen att bli en av de bästa målvakterna i Österrike och kanske till och med internationellt. Hans prestationer på planen har redan gjort honom till en respekterad spelare inom fotbollsvärlden.

Alexander Schlager är en spelare att hålla ögonen på, och det kommer att bli spännande att se hur hans karriär fortsätter att utvecklas.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik

Bundesliga

2023/24 - Red Bull Salzburg 16 0 0 3 0 7.33

Cup

2023 - Red Bull Salzburg 3 0 0 1 0

UEFA Champions League

2023 - Red Bull Salzburg 5 0 0 0 0 7.45

Friendlies Clubs

2023 - Red Bull Salzburg 0 0 0 0 0

Euro Championship - Qualification

2023 - Austria 6 0 0 1 0 6.77