Hörður Björgvin Magnússon

Defender, Panathinaikos
Ålder: 30 år
Längd: 190cm
Vikt: 81kg
Hörður Björgvin Magnússon är en isländsk professionell fotbollsspelare som spelar som mittback för Super League Greece-klubben Panathinaikos och det isländska landslaget. Han föddes den 11 februari 1993.

Hörður Björgvin Magnússon är en framstående fotbollsspelare från Island som har gjort sig ett namn både nationellt och internationellt. Han spelar som mittback och är känd för sin styrka och förmåga att läsa spelet.

Magnússon började sin professionella karriär i den isländska klubben Fram Reykjavik innan han flyttade till Italien för att spela för Juventus ungdomslag. Han fick sedan chansen att spela för italienska klubbar som Cesena och Spezia innan han gick med i engelska Bristol City.

Under sin tid i Bristol City imponerade Magnússon med sin defensiva skicklighet och blev snabbt en viktig del av laget. Han spelade en avgörande roll i klubbens framgångar och hjälpte dem att nå semifinalen i EFL Cup.

Efter sin tid i England gick Magnússon vidare till grekiska Panathinaikos, där han fortsatte att visa sin talang och bidra till lagets framgångar. Han har också blivit en viktig spelare för det isländska landslaget och har representerat sitt land i flera internationella turneringar, inklusive Europamästerskapet i fotboll.

Hörður Björgvin Magnússon är en spelare att hålla ögonen på, och hans fortsatta framgångar både på klubbnivå och i landslaget kommer förmodligen att göra honom till en av Islands mest framstående fotbollsspelare genom tiderna.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik

Super League 1

2023/24 - Panathinaikos 1 0 0 0 0 6.90

UEFA Champions League

2023 - Panathinaikos 6 0 0 0 0 6.98

Euro Championship - Qualification

2023 - Iceland 5 0 0 2 1 6.50