Mason Will John Greenwood

Attacker, Getafe
Ålder: 22 år
Längd: 181cm
Vikt: 70kg
Mason Will John Greenwood är en engelsk professionell fotbollsspelare som spelar som anfallare för La Liga-klubben Getafe, på lån från Premier League-klubben Manchester United.
Som en produkt av Uniteds ungdomssystem gjorde Greenwood mål i en UEFA Europa League-match mot Astana i september 2019 och blev klubbens yngsta målskytt någonsin i europeiskt sammanhang vid 17 års ålder och 353 dagar. Hans debut i det engelska seniorlandslaget kom i september 2020 i en UEFA Nations League-match mot Island.
I januari 2022 arresterades Greenwood misstänkt för våldtäkt och misshandel av en kvinna, och några dagar senare misstänkt för sexuellt övergrepp och hot om mord. Sedan dess har Greenwood inte tränat med eller spelat för varken United eller England. Han åtalades i oktober 2022 för försök till våldtäkt, misshandel med kroppsskada och kontrollerande och påtvingande beteende. I februari 2023 drogs alla anklagelser mot honom tillbaka. I augusti 2023 meddelade Greenwood och Manchester United att han skulle lämna klubben; han lånades ut till Getafe i september 2023.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik