- Foto: Pexels

6/7 - Internationella kyssdagen

För alla romantiker och kärlekssprudlande individer är det dags att snart fira Internationella Kyssdagen den 6 juli.


Denna speciella dag ger oss möjligheten att fira kärleken och att uttrycka våra innersta känslor till våra nära och kära genom en kyss.

Kyssar har varit en symbol för romantik, passion och intimitet i århundraden. De har förmågan att förmedla känslor som inga ord kan beskriva. Internationella Kyssdagen ger oss en chans att stanna upp och fokusera på betydelsen av denna underbara gest.

Bakgrund till internationella kyssdagen 6 juli

Ursprunget till Internationella kyssdagen är något oklart, men traditionen sägs ha sitt ursprung i Storbritannien och USA. Det var en dag som skapades för att hylla kyssen som ett viktigt uttryck för kärlek och passion. Sedan dess har den spridit sig över världen och fått allt större popularitet.

Kyssens betydelse sträcker sig bortom romantik och kan också symbolisera vänskap, respekt och enhet. Det är en gest som kan sprida glädje och skapa starka band mellan människor oavsett kön, ålder eller nationalitet. På Internationella kyssdagen uppmanas människor att inte bara kyssa sina partners, utan också sina vänner och familjemedlemmar, för att visa uppskattning och stärka sina relationer.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!