- Foto: Pexels

7/7 - Hudvårdens dag

Den 7:e juli firas Hudvårdens dag runt om i världen för att uppmärksamma vikten av att vårda och skydda vår hud. Denna temadag ger oss möjligheten att reflektera över hudens betydelse och lära oss om olika sätt att ta hand om den. Så varför inte unna dig själv lite extra omsorg och fira Hudvårdens dag med stil?


Den 7 juli varje år firas Hudvårdens dag för att uppmärksamma vikten av att ta hand om vår hud och främja hälsosamma hudvårdsrutiner. Denna dag ger oss möjligheten att reflektera över den värdefulla roll som vår hud spelar i vårt övergripande välbefinnande och att lära oss mer om de bästa sätten att vårda den på. 

Varför firar vi Hudvårdens dag 7 juli?

Anledningen till att vi firar Hudvårdens dag går tillbaka till de utmaningar som vår hud står inför i den moderna världen. Ökad exponering för föroreningar, stress och skadliga UV-strålar har resulterat i en ökning av hudproblem som akne, tidigt åldrande och andra dermatologiska tillstånd. Genom att fira Hudvårdens dag kan vi sprida kunskap om vikten av att skydda och vårda vår hud samt erbjuda råd och resurser för att uppnå en sund hudvårdsrutin.

Huden är vårt största organ

Vår hud är vårt största organ och fungerar som ett skydd mot yttre påfrestningar såsom solens strålar, föroreningar och kyla, därför är det viktigt att ge den rätt omvårdnad och kärlek.
Under Hudvårdens dag kan du ta chansen att lära dig mer om olika hudvårdsrutiner och produkter som kan hjälpa dig att uppnå och behålla en frisk och strålande hud. 


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!