- Foto: Pexels

8/7 - Bli ett barn igen-dagen

Den 8:e juli firas "Bli ett barn igen-dagen", en dag som uppmanar vuxna över hela världen att återupptäcka sin inre lekfullhet och utforska den magiska världen av barndomen.


Den moderna världens snabba tempo, stressiga arbetsliv och skyhöga förväntningar kan ibland kännas överväldigande. Som vuxna bär vi ofta på bördan av ansvar och förpliktelser, vilket gör att vi längtar efter att få släppa loss och återupptäcka den frihet och glädje som vi en gång upplevde som barn.

"Bli ett barn igen-dagen" uppmuntrar vuxna att återupptäcka den magi som fanns i deras barndom. Den ger en möjlighet att tillfälligt lämna bakom sig vuxenansvaret och återknyta till lekens glädje och spontanitet. Denna dag ger oss en påminnelse om att vuxenlivet inte alltid behöver vara allvarligt och stressigt, och att det finns tid och utrymme för att släppa loss och ha roligt.

Varför fira "bli ett barn igen-dagen?

Bakgrunden till firandet av denna dag går tillbaka till behovet av att bryta det rutinmässiga och ge människor möjligheten att för en stund lämna vuxenlivets bekymmer bakom sig. Dagen är en påminnelse om att vi inte ska glömma bort den gnista som en gång brann i oss när vi var barn, fulla av nyfikenhet och mod att utforska världen omkring oss.

För att fira "Bli ett barn igen-dagen" kan vuxna engagera sig i olika aktiviteter som påminner dem om deras barndomsäventyr. Det kan vara allt från att bygga sandslott på stranden, ha vattenkrig i trädgården eller gå på en utflykt till en nöjespark. Det viktiga är att skapa en atmosfär av lekfullhet och kreativitet där vuxna kan släppa loss och låta sin inre lekfullhet ta över.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12