- Foto: Pexels

9/7 – Rosévinets dag

Sommaren är äntligen här och kommer ett oemotståndligt begär efter svalkande drycker. En av sommarens mest älskade drycker är utan tvekan rosévinet. För att hylla denna ljuvliga dryck har Rosevinets dag instiftats och den firas varje år den 9 juli.


Den 9 juli är en dag som vinälskare längtar efter, nämligen rosévinets dag. Rosévinet har en lång tradition och har odlats och tillverkats i flera tusen år. Det anses ha sitt ursprung i regioner som Frankrike, Spanien och Italien, där vinmakare har förfinat konsten att skapa denna ljusa och fruktiga dryck. Det sägs att den 9 juli, för många århundraden sedan, var en dag då de första rosévinerna blev klara för att njutas av efter en lång och kärleksfull process av druvskörd, jäsning och lagring.

Rosévinets dag 9 juli

Rosevinets dag har blivit ett tillfälle för vinälskare att hylla och njuta av denna ikoniska sommardryck. Under årens lopp har rosévinet vuxit i popularitet och blivit en symbol för sommaren. Dess vackra rosa färg, fruktiga smaker och friska syror gör det till den perfekta drycken för avkoppling och njutning under varma dagar och ljusa kvällar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12