- Foto: Pexels

5/8 Hattens dag

Den 5 augusti varje år firas Hattens dag runt om i världen för att uppmärksamma och hylla det mångsidiga och stilfulla accessoaret.


Hattens dag – 5/8

Den internationella Hattens dag instiftades för att hylla denna mångsidiga accessoar och dess betydelse i våra liv. Det är en dag då människor runt om i världen uppmanas att bära hattar och fira dess historia, kreativitet och stil. Under olika epoker har hatten symboliserat olika saker, såsom status, yrkesidentitet och personlig stil.

Hur firas hattens dag den 5 augusti?

Firandet av Hattens dag varierar beroende på plats och kultur. I vissa städer anordnas modevisningar och hatttävlingar, där deltagarna tävlar om priser för sina mest fantasifulla och unika huvudbonader. Andra evenemang kan inkludera utställningar om hattarnas historia, workshops där man kan lära sig att tillverka egna hattar eller till och med guidade turer i hattaffärer och museer.

Förutom att vara en hyllning till mode och stil är Hattens dag också ett tillfälle att uppmärksamma hållbarhet och återbruk. Många människor ser dagen som en möjlighet att damma av gamla hattar från garderoben eller besöka secondhandbutiker för att hitta unika och vintage-hattar att bära. Genom att ge nytt liv åt dessa accessoarer kan man bidra till att minska konsumtionen av nya produkter och samtidigt uppskatta hattarnas tidlösa skönhet.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

3/8 Vattenmelonens dag

4/8 Alla systrars dag

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12