- Foto: Pexels

16/8 - Berätta ett skämt dagen

Den 16:e augusti är en dag som sprider glädje och skratt - "berätta ett skämt" dagen.


Det är en speciell dag tillägnad humor och skämt, och det ger oss alla en chans att dela våra roligaste historier med vänner, familj och kollegor.

Berätta ett skämt dagen – bakgrund

Ursprunget till "Berätta ett skämt" dagen är inte exakt känt, men det har sannolikt sitt ursprung i folkets kärlek för humor och önskan att sprida glädje i samhället. Att skämta och skratta är universella sätt att skapa en positiv atmosfär och stärka banden mellan människor. Genom att dela skämt och skratt tillsammans minskar vi stress och sprider glädje i våra liv.

Det finns även teorier om att dagen kanske har uppkommit som ett sätt att motverka de stressiga dagarna som kommer i slutet av sommaren när vardagen återvänder och semestrarna tar slut. Att ha en särskild dag dedikerad till skratt och skämt kan vara en härlig påminnelse om att njuta av livet och dela glädje med andra.

Hur firas berätta ett skämt dagen den 16 augusti?

Att fira "berätta ett skämt" dagen är både enkelt och roligt. Här är några idéer för att göra dagen minnesvärd:

  1. Skämta!: Ta tillfället i akt och dela dina roligaste skämt med vänner och familj. Det kan vara allt från klassiska vitsar till knasiga ordvitsar - det viktigaste är att det får folk att skratta.

  2. Roast: Anordna en skämttävling på jobbet, skolan eller bland vänner. Låt alla delta och se vem som kan berätta det roligaste skämtet. Enkla priser eller utmärkelser kan delas ut för extra motivation.

  3. Komedi-maraton: Fira dagen genom att titta på komedifilmer eller stand-up shower med vänner och familj. Skratt är smittsamt, och inget slår en kväll fylld av roliga skämt och komiska situationer. 

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

14/8 Quote of the Week

15/8 Mormorrutans dag

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12