- Foto: Pexels

23/8- Köttbullens dag

Köttbullens dag, den 23 augusti, hyllar den älskade svenska klassikern och bjuder in till en fest av smaker och traditioner.


Bakgrunden till Köttbullens dag

Ursprunget till dagen är något av en kulinarisk mystik, men det sägs vara en tid då svenska familjer samlas för att njuta av denna enkla, men smakrika maträtt.

Köttbullens dag är en hyllning till den klassiska svenska rätten som har en lång historia i landets matkultur. Köttbullar anses vara en av de mest ikoniska och älskade maträtterna i Sverige, och deras popularitet sträcker sig över generationer. Ursprunget till köttbullar kan spåras tillbaka till 1800-talet, och sedan dess har de varit en integrerad del av svenska middagsbord.

Hur firas köttbullens dag den 23 augusti?

För de som vill fira hemma är det en perfekt möjlighet att testa egna recept och kryddblandningar. Köttbullar kan tillagas med olika köttsorter och kryddningar, och det finns utrymme för kreativitet i köket. Att forma de små bollarna för hand och sedan steka dem till perfektion blir nästan en konstform.

Gemenskap är en viktig del av köttbullens dag. Att dela en måltid med vänner och familj, att prata om gamla minnen och skapa nya är vad denna dag handlar om. Det är inte bara en hyllning till en maträtt utan även till de ögonblick av glädje och värme som mat kan föra med sig.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

21/8- Alla pensionärers dag

22/8 - Internationella müslidagen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12