- Foto: Pexels

15/11 - Musikterapins dag

Musikterapins dag är en årlig händelse som äger rum den 15 november. Denna dag är tillägnad att uppmärksamma och sprida kunskap om musikterapi, en behandlingsmetod som använder musik för att främja fysisk, psykisk och emotionell hälsa.


Musikterapins dag har sitt ursprung i musikterapins betydelse och effektivitet som en terapeutisk metod. Musikterapi har visat sig vara särskilt effektiv för att hjälpa människor med olika typer av hälsoproblem, inklusive psykiska sjukdomar, neurologiska störningar och utvecklingsstörningar.

Musikterapins dag 15/11 – bakgrund

Musikterapi är en etablerad hälsoyrkespraxis där musik och dess element används för att hjälpa individer att förbättra eller upprätthålla sin hälsa. Musikterapeuter använder musikinterventioner för att uppnå individuella mål inom en terapeutisk relation. Musikterapins dag är en dag att uppmärksamma denna viktiga terapeutiska metod och dess bidrag till hälso- och sjukvården.

Hur firas musikterapins dag den 15 november?

Musikterapins dag firas på olika sätt runt om i världen. Det kan innebära att man deltar i musikterapi-sessioner, deltar i workshops eller seminarier om musikterapi, eller helt enkelt lyssnar på musik som en form av självterapi. Många musikterapeuter och hälso- och sjukvårdsorganisationer deltar också i denna dag genom att organisera evenemang och aktiviteter för att sprida medvetenhet om musikterapi.

Läs om fler temadagar här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!