- Foto: Pexels

21/11 - Musikfri dag

Musikfri dag är en temadag som firas den 21 november varje år. Dagen är till för att uppmärksamma och reflektera över musikens roll i våra liv och hur det skulle vara att leva utan den.


Musikfri dag tillhörande 21/11 – bakgrund

Musikfri dag är en relativt ny temadag och dess ursprung är inte helt klarlagt. Det finns dock en allmän uppfattning om att dagen är till för att ge oss en chans att reflektera över musikens betydelse i våra liv. Musik är en stor del av många människors vardag, oavsett om det är genom att lyssna på radion, spela ett instrument eller sjunga i duschen. Musik kan påverka våra känslor, minnen och till och med vår hälsa. Genom att ta en paus från musiken kan vi få en större uppskattning för den och kanske även inse hur mycket den faktiskt betyder för oss.

Hur firas musikfri dag den 21 november?

Att fira musikfri dag kan innebära olika saker för olika människor. För vissa kan det vara att helt avstå från att lyssna på musik under hela dagen. För andra kan det vara att reflektera över musikens roll i deras liv, kanske genom att skriva ner sina tankar eller diskutera ämnet med vänner och familj. Det kan även vara en dag att utforska andra former av konst och kultur som inte involverar musik. Oavsett hur du väljer att fira musikfri dag, är syftet att skapa en större medvetenhet och uppskattning för musik och dess roll i våra liv.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!