27/11 - Hudterapeutens dag

Hudterapeutens dag är en dag då vi uppmärksammar och hyllar de professionella hudterapeuterna och deras viktiga arbete. Denna dag är till för att lyfta fram den kunskap och expertis som hudterapeuter besitter, och för att uppmuntra människor att ta hand om sin hud på bästa sätt.


Hudterapeutens dag har sitt ursprung i Sverige och firas varje år den 23 mars. Dagen är till för att uppmärksamma hudterapeuternas arbete och betydelsen av god hudvård. Hudterapeuter är experter på hudvård och kan hjälpa till med allt från att behandla hudproblem till att ge råd om hur man bäst tar hand om sin hud.

Hudterapeutens dag 27/11 – bakgrund

Hudterapeutens dag instiftades av SHR, Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, för att uppmärksamma hudterapeuternas arbete och betydelsen av god hudvård. Hudterapeuter är experter på hudvård och kan hjälpa till med allt från att behandla hudproblem till att ge råd om hur man bäst tar hand om sin hud. De har en viktig roll i att främja en sund hudvård och bidra till människors välbefinnande.

Hur firas Hudterapeutens dag den 27 november?

Hudterapeutens dag firas på olika sätt runt om i landet. Många hudterapeuter erbjuder specialerbjudanden eller evenemang för att uppmärksamma dagen. Det kan vara allt från gratis hudanalys, föreläsningar om hudvård, till rabatter på behandlingar. Det är också ett utmärkt tillfälle att uppmärksamma vikten av god hudvård och att ta hand om sin hud. Så varför inte passa på att boka in en tid hos din lokala hudterapeut, eller varför inte skämma bort dig själv med några nya hudvårdsprodukter?

Läs om fler temadagar här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!