1/1 - Internationella pizzadagen (och nyårsdagen)

Internationella pizzadagen och nyårsdagen är en unik kombination av två temadagar som firas den 1 januari varje år. Denna dag markerar både början på ett nytt år och en hyllning till en av världens mest älskade maträtter, pizzan.


Internationella pizzadagen och nyårsdagen 1/1 – bakgrund

Internationella pizzadagen har ingen officiell bakgrund, men det är ingen hemlighet att pizzan har en lång och rik historia. Ursprungligen från Italien, har pizzan spridits över hela världen och blivit en favorit bland många olika kulturer. Nyårsdagen, å andra sidan, har firats i tusentals år och markerar början på det nya kalenderåret. Det är en dag för reflektion, firande och förhoppningar om det kommande året.

Hur firas internationella pizzadagen och nyårsdagen den 1 januari?

Internationella pizzadagen kan firas på många olika sätt. Vissa väljer att äta pizza till frukost, lunch och middag, medan andra kanske bakar sin egen pizza hemma. Det finns också de som väljer att fira genom att besöka sin favoritpizzeria och njuta av en måltid där. Nyårsdagen firas ofta med familj och vänner, och kan innefatta traditioner som att göra nyårslöften eller att titta på fyrverkerier. Oavsett hur du väljer att fira, är internationella pizzadagen och nyårsdagen en perfekt dag att både reflektera över det gångna året och att njuta av en läcker pizza.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!