22/2 - Alla scouters dag

Alla scouters dag är en global temadag som firas den 22 februari varje år. Dagen är tillägnad att uppmärksamma och hylla scoutrörelsens betydelse och bidrag till samhället.


Alla scouters dag 22/2 – bakgrund

Alla scouters dag firas den 22 februari, vilket är födelsedagen för både Lord Robert Baden-Powell och hans fru Olave Baden-Powell, båda viktiga personer inom scoutrörelsen. Lord Baden-Powell grundade scoutrörelsen i början av 1900-talet och hans fru Olave blev senare Världsscoutchef. Dagen är en tid för att reflektera över scoutrörelsens historia och dess påverkan på världen.

Scoutrörelsen startade i Storbritannien men har sedan dess spridit sig över hela världen. Den har spelat en viktig roll i att utbilda och forma unga människor i ledarskap, självständighet och samhällsansvar. Scoutrörelsen har också alltid haft en stark koppling till naturen och friluftsliv, med en betoning på att lära sig överlevnadstekniker och respekt för miljön.

Hur firas Alla scouters dag den 22 februari?

Alla scouters dag firas på olika sätt runt om i världen. Många scoutgrupper organiserar speciella aktiviteter och evenemang för att fira dagen. Det kan vara allt från att tända ett lägerbål, delta i en parad, eller organisera en gemensam utflykt. Det är också vanligt att scoutgrupper gör något för att ge tillbaka till samhället, till exempel genom att delta i en städdag eller genom att samla in pengar till välgörenhet.

Firandet av Alla scouters dag är också ett tillfälle att uppmärksamma och hylla de många frivilliga ledare som gör scoutrörelsen möjlig. Utan deras engagemang och hängivenhet skulle inte scoutrörelsen kunna fortsätta att göra den positiva inverkan den gör på unga människors liv runt om i världen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!