Onsdag 30 Nov
Stockholm

Alexander Hermansson

Alexander Hermansson är en svensk programledare och Youtubestjärna som föddes 22 januari 1992 i Huddinge. Numera bor han i Malmö och är gift med Caroline Hermansson sedan 16 april 2016.

När Alexander var i 12-årsåldern började han göra egna filmer med sin webbkamera. Det var ofta små humoristiska sketcher där han själv spelade de olika rollerna med hjälp av olika förklädnader. Under gymnasiet pluggade han media med inriktning film/tv/foto och tillsammans med sina skolkompisar bildade han extremsport- och underhållningsgruppen Rackartygarna 2010.

Gruppen har fått enorma framgångar på Youtube, Instagram och Facebook med hundratusentals följare och miljontals visningar genom åren.

Sedan sommaren 2014 har Alexander också jobbat för SVT Barnkanalen, bland annat som programledare för Sommarlov år 2014-2017. Han var även med i Let's Dance på TV4 2015 och kom på fjärde plats i tävlingen. 

Alexander Hermansson är med i den globala kristna kyrkorörelsen Hillsong Church och har i flera intervjuer berättat om sin kristna tro. Vad många kanske inte heller vet, är att Alex är barnbarn till Jan Hermansson, som var pionjär inom kampsporten Aikido. Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.