Nu återvänder den folkkäre profilen till Robinson.
Nu återvänder den folkkäre profilen till Robinson. - Foto: Erik Simander/Jessica Gow/TT

Anders Lundin gör nostalgisk comeback i Robinson

En av Robinsons mest välkända programledare gör comeback efter 20 år. Samtidigt som det för några månader sedan avslöjades att Petra Malm skulle axla rollen som programledare för "Robinson".


Redan i början av året avslöjade TV4 att det skulle spelas in två säsonger av "Robinson" i år. Först ut var vårens säsong och senare i år kommer höstsäsongen.

Inför den nya överlevnadssåpan i höst presenterades Petra Malm, 44, känd från bland annat "Elitstyrkans hemligheter", som ny programledare.

Petra Malm som instruktör i Elitstyrkans hemligheter. Foto: Cmore

Innan dess var hon yrkesmilitär i 17 år och på meritlistan finns bland annat att hon som första kvinna klarat de tuffa uttagningstesterna till elitförbandet Särskilda operationsgruppen, ett av försvarets mest hemlighetsomgärdade. 

Med andra ord kan nog tittarna och allra minst deltagarna förvänta sig en tuff säsong i höst – i kampen om överlevnad.

Robinsons kända ansikten

Under säsongerna har flera kända profiler programlett "Robinson". 

På listan har vi Anders Öfvergård (2018-2022) , Paolo Roberto (2009-2012), Linda Lindorff (2009, 2015) och Robert Aschberg (2004-2005), Anders Lundin (1999-2003) och Harald Treutiger (1997-1998) som alla en gång, eller flera, intagit rollen som "Robinsons" huvudman. 

Nostalgisk comeback i Robinson: "Smickrande"

En av dessa gör även en storslagen comeback – nämligen Anders Lundin, 63. Det var när Lundin gästade TV4:s Nyhetsmorgon under söndagen som han delade med sig av nyheten.

– Jag får gåshud själv och blir pirrig, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Det var nästan 20 år sedan Anders Lundin var programledare för "Robinson". Han blir programledare för vårsäsongen som sänds 2023.

– Det känns lustigt, spännande och smickrande. Det är jätteroligt att få frågan igen, säger han i Nyhetsmorgon.

Anders Lundin laddar för sin comeback Foto: TT Nyhetsbyrån

Anders Lundin var programledare för "Robinson" mellan 1999 och 2003.

– Vi följer ju dramat, precis som tittarna men i realtid. Det är jättespännande att vara med. En tävling som är jättebra men tyvärr blåser bort under natten eller en strand som försvinner i högt tidvatten, sådant är alltid spännande.

Lundin ska snart åka iväg för att spela in vårsäsongen för 2023, medan Petra Malm nyligen kommit hem från inspelningen av höstsäsongen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!