Svensk tv-profil död i olycka
En svensk känd tv-profil omkom i en olycka i Strängnäs. Bilderna har inte med den aktuella olyckan att göra. - Foto: Johan Nilsson/TT Bild, Fredrik Sandberg/TT.

Känd svensk tv-profil död efter bilolycka i Strängnäs

Under söndagen omkom en 50-årig man i en bilolycka i Strängnäs. Enligt Aftonbladet var mannen en välkänd programledare som i många år ledde ett populärt program.


Det var söndagen den 8 januari strax innan 13.00 som polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en trafikolycka på länsväg 990, i höjd med Björkhem utanför Strängnäs.

En personbil och en lastbil hade krockade kraftigt i en kurva. I lastbilen färdades en man och en kvinna i 40-års åldern. Personbilen kördes av en välkänd, manlig svensk tv-profil i 50-års åldern.

En tv-profil i 50-års åldern omkom i en bilolycka i Strängnäs. Bildkälla: Johan Nilsson/TT Bild

Tv-profilen fördes till sjukhus, men hans liv inte gick att rädda. Enligt polisens hemsida så avled han av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Både lastbilen och personbilen har tagits i beslag och ska nu undersökas av kriminaltekniker. Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död, skriver Polisen på sin hemsida.

Tv-profilen var ett välkänt ansikte och i många år var han programledare för ett populärt program. Han lämnade rampljuset för ett par år sedan, skriver Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!