Vi stoppar i oss korv.
Vi stoppar i oss korv. - Foto: Erik Nylander / TT

Svenskarnas nya diet under pandemin: JÄTTEMYCKET korv

Corona + korv = sant. Pandemin har fått en oväntad effekt på svenska folkets matvanor. Vi har nämligen blivit tokiga i korv.


Vi är väldigt mycket hemma just nu. Vi äter hemma, vi jobbar och vi umgås hemma. 

Och är vi inte hemma, s är det många som tillbringar tid i naturen.

När man tänker efter så är det inte helt konstigt att korven fått ett riktigt uppsving i pandemins spår under hösten.

Kryddkorv trendar

Mellan september och november har försäljningen av korv på ICA ökat rejält. Framför allt grillkorv och kryddkorv – som ökat med hela 24 procent.

Även korvbröd har ett uppsving på 14 procent.

– Anledningen till den ökade volymförsäljningen är en följd av restriktionerna, människor är hemma mer både till vardags men också på helger och då behövs snabbtillgängliga luncher, säger Alexandra Appeltoft som är kategorichef för matchark på ICA, till Nyheter24.

Se upp 

Men var lite försiktig när du njuter av din slang med svängdörrar.

Varmkorv finns med i topp på listan över världens fem farligaste livsmedel. Vad som är så farligt med korv kan du läsa här.

Smaklig måltid alla korvälskare – och ni nyvunna vurrefantaster! 

LÄS MER:

Inbrottstjuv stekte korv i kyrka – iförd prästkläder

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!