1 av 2
En penis
2 av 2
Kungsholmsborna möttes i morse av en stor penis. - Foto: Johanna Bergström

Nya väggmålningen i Stockholm – en jättestor blå...

Förvirrade stockholmare vaknade på onsdagen upp till ett helt nytt konstverk. En stor blå snopp på Kungsholmen.


Kungsholmen i Stockholm har fått ett nytt tillskott till det lokala kulturlivet – en stor svulstig blå penis. 

Det var under tisdagskvällen som penisen målades på en vägg på Kronobergsgatan. 

Foto: Johanna Bergström


Och ja, verket påminner en hel del om Carolina Falkholts uppmärksammade väggmålning i New York för föreställde en stor klarröd penis. Konstverket väckte stor uppmärksamhet i USA i slutet av förra året, och fick till slut målas över efter att grannar klagat.


När Nyheter24 kommer i kontakt med Carolina Falkholts presskontakt bekräftar man att det är Falkholt som målat konstverket. 

– Carolina kommer gå ut med ett statement nu på förmiddagen, innan dess kan vi inte säga så mycket, säger presskontakten Elin Hedberg till Nyheter24. 

Så. Hur ska man då gå till väga för att få se en stor blå ådrig penis i huvudstaden? Lättast kommer man till Kronobergsgatan 35 med tunnelbana. Hoppa av vid Fridhemsplan, gå Fleminggatan österut och vid första gatan ner till vänster har du penisen. Du kan också ta ettans buss och hoppa av vid St:Eriks ögonsjukhus. 

Ska målas över

Men den som vill hinna se jättepenisen måste snabba på. I ett pressmeddelande skriver fastighetsägaren Atrium Ljungberg att penisen kommer att målas över inom en vecka. Vad som kommer vara där efteråt är oklart. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du åka och titta på snoppen?
Tack för din röst!