Man gripen i Göteborg
Man i Göteborg anhållen – uppträdde misstänkt vid en moské - Foto: Google Maps, Shutterstock, Facebook, Henrik Montgomery/TT

Man i Göteborg anhållen – uppträdde misstänkt vid en moské

På tisdagen greps och anhölls en man i 45-årsåldern efter att han betett sig hotfullt under ett besök vid Bellevuemoskén i Göteborg.


På tisdagen greps en man i 45-årsåldern efter ett besök han gjort till Bellevuemoskén i Göteborg. Mannen anhölls senare på kvällen efter ett beslut av åklagare.

Till en början ska mannen varit misstänkt för narkotikabrott. Dock utvidgades misstankarna en del efter att polisen gjort kontroller på mannen.

– Initialt är han misstänkt för grovt brott, men vi får se vad den slutliga brottsrubriceringen blir, säger Hans Lippens, presstalesperson för polisen, till Expressen.

Uppträtt hotfullt

Mannen ska ha uppträtt hotfullt vid moskén och ställt udda frågor, som exempelvis när det är som mest folk i byggnaden. Enligt Ekot har mannen även uttryckt sig hatiskt mot islam i sociala medier. 

Bildkälla: Facebook

Denna skärmdump har delats på sociala medier med uppmaningen att man ska vara uppmärksam. På skärmdumpen påstår personen som spridit bilden att veta vem den misstänkte mannen är.

Husrannsakan

Men den misstänkte mannen greps inte i anslutning till moskén utan i närheten av sin bostad, som enligt åklagaren är i en grannkommun till Göteborg.

I samband med gripandet ska polisen även gjort en husrannsakan i mannens bostad. Där ska det då hittats vapen i form av en kalasjnikov, rapporterar Göteborgs-Posten

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!