Att blinka med helljusen mot andra trafikanter för att varna för en poliskontroll kan vara livsfarligt.
Att blinka med helljusen mot andra trafikanter för att varna för en poliskontroll kan vara livsfarligt. - Foto: Johan Nilsson/TT och Fredrik Sandberg/TT

Polisen: Därför är det livsfarligt att varna andra för poliskontroll

Har du någon gång blinkat med helljusen mot mötande bilister för att varna för en kommande poliskontroll? Då kan du ha utsatt människor för livsfara – åtminstone enligt polisen som nu kommer med en viktig påminnelse till alla trafikanter.


Polisen i Kävlinge, Burlöv, Lomma och Staffanstorp kom under onsdagen med en livsviktig uppmaning till alla trafikanter: sluta varna mötande trafik för kommande poliskontroller.

Polisen: "Vem varnar du?"

I ett Facebook-inlägg återger polisen en allvarlig olycka med en bilist som inträffade samma dag som de sett hur biltrafikanter blinkat med sina helljus för att varna andra för en poliskontroll längs med väg 11 utanför Staffanstorp. 

"Han misstänks varit påverkad av både alkohol och narkotika, saknar körkort, bilen var stulen, bilen var falskskyltad, han hade vapen i bilen och narkotika på sig.", skriver de och fortsätter:

"Om föraren av Volvon på bilden blir varnad, tror ni inte att han vänder eller svänger av vägen då och fortsätter köra någon annanstans?!"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!