En äldre kvinna i Malung omringades och föll till marken när hon bad en bilist sänka volymen.
En äldre kvinna i Malung omringades och föll till marken när hon bad en bilist sänka volymen. - Foto: Erik Mårtensson/TT och Fredrik Sandberg/TT

Kvinna körde in i högljudd bilist med rullator – omringades

En 73-årig kvinna med rullator bad en parkerad bilist sänka volymen på den musik som gjorde att det skallrade i hennes fönsterrutor. När bilisten inte sänkte volymen körde kvinnan in i bilen med sin rullator, för att sedan omringas och skada sig själv.


När fönsterrutorna skallrade i den 73-åriga kvinnans lägenhet i Malung på lördagskvällen beslutade hon sig för att, med sin rullator, gå ned till bilarna som spelade hög musik vid en närliggande återvinningsstation.

Körde in i bil med rullatorn – omringades

Väl på plats ska hon ha bett de parkerade bilisterna att sänka volymen – utan att få gehör eller någon uppmärksamhet alls. 

I en video på sociala medier syns hur kvinnan, för att få människornas uppmärksamhet, kör med full kraft in i en av bilarna och försöker köra på en ung kvinna med sin rullator.

Kvinnan uppger att det var vuxna män i amerikanska veteranbilar som omringade henne. Foto: Erik Mårtensson/TT

Enligt kvinnan ska hon då ha omringats.

- Två, tre killar kom fram och skrek "vad i helvete tror du att du gör då!?", säger säger kvinnan till Dala-Demokraten och förklarar vidare att hon då använt sig av en laglig försvarssprej.

Skadades och fick rullatorn förstörd

I samband med att hon omringades ska kvinnan på något vis ha fallit till marken.

Foto: Pontus Lundahl/TT

- Jag hamnade i backen och min rullator blev så demolerad att den måste bytas ut, säger kvinnan till tidningen och beskriver hur hon efter fallet fått skrapsår och värk i både rygg och bakhuvud.

Polisen analyserar filmer av händelsen

Det inträffade ska ha fångats på film och polisen, som utreder händelsen som ofredande, analyserar nu innehållet.

- Det finns flera filmer som visar skeendet som vi går igenom, säger Ola Granlund, förundersökningsledare vid polisen Mora, till Dala-Demokraten.

Polisen uppger dessutom att de har en misstänkt, men att de fortsatt hör vittnen från platsen för att ta ett beslut om hur ärendet ska tas vidare.

/
Bil
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!