Så gör du krämig vegansk linscurry
Ett riktigt gott, billigt och snabbt middagsalternativ som går hem lika bra hos den som inte brukar äta veganskt.
En riktigt krämig och värmande vegansk currygryta med linser.
Receptet ger ca 6 portioner.
Ingredienser:
1 msk matolja
1 finhackad gul lök
2 fint rivna vitlöksklyftor
200 g passerade tomater
5 dl vatten
2 dl bruna linser (ej blötlagda)
2 msk currypulver
1 msk finhackad koriander
1 msk färsk, finhackad ingefära
1 tsk finmalen kummin
Salt & peppar
400 ml kokosmjölk
Jasminris till servering.
Gör så här:
- Stek gul lök och vitlök mjuka i oljan på medelvärme.
- Ha sedan i passerade tomater, vatten, linser, och kryddor. Låt sjuda på medelvärme under lock tills linserna är al dente (mjuka men fortfarande lite tuggmotstånd).
- Ha i kokosmjölken och låt puttra ytterligare några minuter under lock innan servering.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!