Emil Forsberg gav Sverige ledningen i matchen mot Polen – efter bara två minuter. - Foto: Erik Simander/TT

Svensk drömstart: Emil Forsberg gör 1 - 0 i andra minuten

Knappt två minuter hade gått i EM-matchen mellan Sverige och Polen när Emil Forsberg gjorde 1 - 0. Därmed har det blågula landslaget en drömstart i sin sista gruppspelsmatch.

Bara en minut och 22 sekunder hade spelats av gruppspelsmatchen mellan Sverige och Polen innan Emil Forsberg, trots en polsk tackling, lyckas sätta bollen vid den bortre stolpen.

Forsbergs mål näst snabbast i EM:s historia

Det snabba målet av Forsberg är det näst snabbaste i EM någonsin. Bara ryssen Dimitri Kiritjenko har gjort mål snabbare i EM-sammanhang – då efter 65 sekunder mot Grekland i mästerskapet 2004.

Forsberg gör 2 - 0 i andra halvlek

I den 59:e minuten gör Forsberg, med hjälp av den inbytta mittfältaren Dejan Kulusevski, sitt andra mål mot Polen. Men dryga två minuter senare svarar Polen och Robert Lewandowski som reducerar till 2 - 1.

Därför spelar en seger i matchen mot Polen roll

Sverige, som redan säkrat en plats i åttondelsfinalerna genom sina samlade poäng och plusmål, kan med en seger mot Polen få både längre återhämtningtid och ett lättare motstånd under slutspel.