AIK förlorade mot Modo Hockey

Modo Hockey lyckades bärga segern mot AIK

Segern på bortaplan med 4-2 (0-0, 2-1, 2-1) gör att Modo Hockey har säkrat segern i matchserien mot AIK i HockeyAllsvenskans kvartsfinal. Modo Hockey vann totalt med 4-2 i matcher.

Den första perioden slutade 0–0. Modo Hockey startade andra perioden starkast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Theodor Niederbach och David Bernhardt innan AIK svarade och gjorde 2-1 genom Oscar Öhman. Modo Hockey gjorde dock två mål i tredje perioden och gick från 1-2 till 1-4, målen av Johan Sodergran och David Bernhardt. De nio minuterna blev direkt matchavgörande.

AIK reducerade dock till 2-4 genom William Ignberg Nilsson när bara två minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.