Advanced Soltech tar upp ny finansiering på 27 miljoner kronor

Solenergibolaget Advanced Soltech tar upp 18 miljoner yuan genom ett åttaårigt sales-leasebackavtal. Det motsvarar cirka 27 miljoner kronor.Lånet löper på åtta år med 6 procent rörlig ränta och belåningsgraden på tillgångsvärdet ökar i detta lån till cirka 70 procent, jämfört med cirka 50 procent på tidigare finansiering.

Bolaget bedömer sig kunna ta upp ny finansiering på liknande eller bättre villkor framgent. Lånet kommer att användas för att färdigställa solenergianläggningar i Kina, i linje med företagets prognos."Detta är ett mindre lån, men det visar att vår nya finansieringsstruktur ger oss möjlighet att ta upp lån i Kina med betydligt lägre ränta och bättre villkor än tidigare.

Vår bedömning är att det finns utrymme att ytterligare förbättra finansieringsvillkoren framöver. I nuläget har vi över 260 megawatt ansluten solenergikapacitet vilket är i linje med vår prognos att nå 290 megawatt installerad kapacitet innan utgången av första kvartalet 2024", kommenterar vd Max Metelius.


/
/
/
Sol
/
/