Advanced Soltech tar upp nytt lån med åtta års löptid

Solenergibolaget Advanced Soltech tar upp 18,2 miljoner kinesiska renminbi, motsvarande 27,3 miljoner kronor, genom ett sales-leasebackavtal av en nybyggd anläggning om 6 megawatt. Lånet löper på 8 år med 5,9 procent rörlig ränta och belåningsgraden på tillgångsvärdet ökar till 70 procent, jämfört med 50 procent på tidigare finansiering.

Det framgår av ett pressmeddelande. Bolaget bedömer sig kunna ta upp ny finansiering på liknande eller bättre villkor framgent.

Lånet kommer att användas för att färdigställa solenergianläggningar i Kina i enlighet med den kommunicerade prognosen den 7 augusti.- Vår målsättning att byta ut den dyra finansieringen i Sverige mot betydligt billigare finansiering i Kina, har visat sig framgångsrik. Räntan är lägre och löptiden längre, vilket gynnar både vår lönsmahet och förbättrar vårt kassaflöde.

Vi har nyligen förlängt den sista kvarvarande obligationen SOLT4 till 8 november 2024, vilket ger oss god tid att hitta lämplig finansiering med bra villkor för återbetalning, kommenterar vd Max Metelius.


/
/
/
Sol
/
/